ABI lanseaza o metoda de acordare a asigurarilor de calatorie pentru persoanele in varsta

asigurari de calatorieAsociatia Asiguratorilor Britanici (ABI) a anuntat ca va lansa o noua modalitate de achizitionare a asigurarilor de calatorie pentru persoanele in varsta. Directorul general ABI, Otto Thoresen, a anuntat ca exista multi clienti carora, din cauza varstei inaintate, nu li se mai accepta solicitarea unei asigurari de calatorie. ABI a semnat astfel parteneriatele realizate cu cateva companii de asigurari care vor emite polite de calatorie, iar sumele pe care acestia le vor plati vor diferi in functie de varsta. In interviul acordat odata cu lansarea noilor parteneriate, Otto Thoresen a declarat ca problema era una iminenta, in conditiile in care numarul populatiei imbatranite din Marea Britanie este din ce in ce mai mare.

Intelegerile dintre ABI si companiile de asigurari implicate in proiect vor deveni aplicabile incepand cu luna aprilie 2012, atunci cand transparenta vis-a-vis de acordarea asigurarilor de calatorie va creste, iar clientii in varsta nu vor mai fi suprataxati. Legat de desfasurarea proiectului, ABI intentioneaza sa realizeze o comunicare mai buna cu clientii in varsta, tocmai pentru ca acestia tind sa devina clientii principali ai majoritatiilor companiilor aeriene. Comunicarea se va realiza prin apelarea unui numar cu tarif normal, unde acestia vor primi informatiile de la dispecerii special pregatiti pentru aceasta activitate.

Cercetarile realizate de ABI au dezvaluit faptul ca daca 41% din populatia tanara prefera sa se informeze de pe Internet, dar nu acelasi lucru se intampla cu persoanele in varsta, care in procent de 75% raman fideli informarii prin telefon, fiind activi in discutiile cu dispecerii institutiilor la care apeleaza.

ABI reprezinta autoritatea suprema in domeniul asigurarilor pe piata Marii Britanii. Fondata in anul 1985, ABI este a treia companie de asigurari ca marime din Europa si este formata din cele 5 mari companii de asigurari : British Insurance Association, Life Offices Association, Fire Office Committee, Accident Offices Association si Industrial Life Offices Association.